MUP KS: Na protestima bilo 700 građana – Aličković: Kakva bomba i dimna zavjesa…

2 min. čitanja

Na protestu građana koji je danas održan ispred zgrade OHR-a u Sarajevu, a zbog nezadovoljstva odlukom visokog predstavnika Christiana Schmidta oko izmjena Izbornog zakona i Ustava FBiH, prema procjeni MUP-a Kantona Sarajevo bilo je prisutno oko 700 osoba.

Iako su organizatori saopćili da je ispred zgrade OHR-a bilo prisutno nekoliko hiljada građana, iz MUP-a KS su za Klix.ba kazali drugačije.

Jedan od organizatora protesta, Nihad Aličković, kaže da je toliko građana bilo prisutno u 17:15h već.

Ističe da je ovakva procjena MUP-a KS “demoralisanje građana”.

– Pa samo na ovoj slici se vidi ispred mene 2000-3000 građana, a gdje su oni što se ne vide, eto sami sebi skaču u usta‼️ Kakvih 700 građana pa toliko ih je bilo u 17:15 već… kakva bomba i dimna zavjesa i demoralisanje građana to je neopisivo!!! – napisao je Aličković na Facebooku.

Pokušali smo kontaktirati Odjeljenje za odnose sa javnošću MUP-a KS kako bi smo zatražili novije informacije o broju prisutnih građana, međutim, na naše pozive nisu odgovarali.

Podsjetimo, okupljeni su pozvali visokog predstavnika Christiana Schmidta da povuče svoje nametnute odluke o izmjenama Ustava FBiH i Izbornog zakona BiH.

Okupljeni građani poručili su da “državna imovina do sudnjeg dana pripada Bosni i Hercegovini”.

Poručili su da neće dopustiti daljnje etničke podjele koje nameće viski predstavnik.

Također su naglasili da nisu protiv institucije OHR-a i visokog predstavnika, ali da on ne smije raditi protiv građanske i demokratske Bosne i Hercegovine.

Podijeli ovaj članak