Moguće bujice: FHMZ izdao narandžasto upozorenje za ove gradove

2 min. čitanja

Za regije Sarajeva, Tuzle, Banje Luke, Foče, Prijedora i Višegrada Federalni hidrometorološki zavod je izdao narandžasto upozorenje. Meteorološka pojava za koju se izdaje upozorenje su jaki lokalni pljuskovi.

Vremenski interval za koje se izdaje upozorenje je od 8 do 21 sat za današnji dan.

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. Pljuskovi su registrovani u centralnim i sjeveroistočnim područjima Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 6; Bugojno, Drvar i Ivan Sedlo 13; Bihać, Livno, Široki Brijeg i Srebrenica 14; Sanski Most, Sarajevo, Sokolac i Tuzla 15; Zenica 16; Bijeljina i Doboj 17; Banja Luka, Gradačac, Prijedor i Trebinje 18; Neum 20; Mostar 21°C.

Danas u Bosni i Hercegovini djelomično vedro sa pljuskovima i grmljavinom. U Bosni su izgledni i obilniji pljuskovi. U Hercegovini se padavine očekuju u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C, na jugu zemlje do 27°C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Sredinom dana su mogući pljuskovi sa grmljavinom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 20°C.Područje, lokacija, za koju se izdaje upozorenje cu centralna, istočna i sjeverna područja Bosne.

Uz jače pljuskove lokalno može pasti 15-30 litara kiše za jedan sat što može usloviti probleme sa bujicama i u urbanim sredinama.

Podijeli ovaj članak