Mladić bh. porijekla jedan je od heroja dana u Austriji: Spasio život muškarcu koji se davio u jezeru

2 min. čitanja

Prava drama odvijala se sinoć na jezeru u austrijskom Lincu, kada je čovjek pokušavajući da dođe do kćerke, počeo da se davi.

Naime, riječ je o poznatom kupalištu južno od Linca i koje je uvijek puno porodica sa djecom. Tako je i ovaj porodični čovjek, starosti oko 50 godina, došao sa djecom da provede mirno popodne. Međutim, u jednom momentu je vidio kako njegova kćerka, koja je imala pojas za plivanje, počela da se udaljava od obale.

On se u tom momentu zabrinuo i odlučio da uđe u vodu i otpliva do ćerke. Međutim, negdje na sredini jezera ostao je bez snage i počeo da se davi.

Na obali sa društvom je bio i mladić porijeklom iz BiH, koji je igrao odbojku. U jednom momentu je čuo zapomaganje nesrećnog čovjeka, uzeo svoju dasku i krenuo prema njemu, prenose Nezavisne.

Ubrzo je mladić uspio da mu se približi i izvuče ga iz vode. Odmah na obali mu je ukazana prva pomoć, ali ga je hitna služba, ipak, prebacila u Univerzitetsku bolnicu Kepler.

– Igrali smo odbojku, ali u jednom momentu nam je lopta otišla prema vodi. Kada sam otišao po nju, čuo sam njegovo zapomaganje. Stalno je govorio “Nemam više snage”. Jednostavno, čovjek je ostao bez daha, a to se svakome može desiti. Nisam sekunde razmišljao da li da mu pomogne, već sam zgrabio svoju dasklu. Naravno, bio bih srećan da i meni neko pritekne u pomoć u takvoj situaciji, rekao je ovaj mladić, čije ime nisu naveli austrijski mediji.

Podijeli ovaj članak