Mehmedović: Sutra je prvi test Vijeća ministara, pokušat će donijeti rješenje po štetu BiH

2 min. čitanja

Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u državnom parlamentu, gostovao je jutros na BHRT-u i kazao kako je projekt „Otvoreni Balkan“ zapravo projekt „Velike Srbije“.

– Odobravanje odnosno izgradnja pozitivnog političkog ambijenta je razlog za raniji stav SDA, kazao je Mehmedović odgovarajući na pitaje voditelja zbog čega toj stranci ranije nije smetao stav nove vlasti.

– Vrlo je opasno ulaziti u političke projekte u kojima bi Srbija imala potpunu dominaciju, kazao je Mehmedović.

– Smatram da je „Otvoreni Balkan“ veoma veliki rizik i da bi Srbija pokušala ostvariti neke svoje ciljeve, poručio je Mehmedović.

Komentirao je i odgovor visokog predstavnika Christiana Schmidta poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu ef. Kavazoviću.

– Schmidt je pokušao reisa Kavazovića uvući u politički glib, svjedoci smo da unatrag deset godina imamo antidržavnu politiku od strane gospidina Milorada Dodika i Dragana Čovića i to nije problem Schmidtu, nego neka tamo izjava reisa Kavazovića.

To je njegov stav i ima pravo na to. Mi u BiH imamo problem odnosa visokog predstavnika prema jednom čitavom narodu. On svojim izvještajem u UN-u utiče da se etnički odnosi u BiH cementiraju, kazao je Mehmedović.

On je kazao i: “Sutra će na sjednici Vijeća ministara BiH biti prvi test, pokušat će donijeti rješenje po štetu Bosne i Hercegovine…”

Podijeli ovaj članak