Majke Srebrenice: Raspišite konkurs za nagrade veličanja ratnih zločinaca

2 min. čitanja

Povodom dodjele stipendija Valentini Vujičić i Slađani Todić, studenticama Fakulteta kriminalistike, kriminologije i sigurnosnih studija Univerziteta u Sarajevu, koje su prethodnih dana bile u fokusu javnosti u Bosni i Hercegovini i regiji zbog podrške ratnom zločincu Ratku Mladiću i negiranja genocida u Srebrenici, oglasile su se Majke Srebrenice.

– Srbija je studentice koje su veličale ratnog zločinca Mladića nagradila stipendijom i nastavkom studija u Beogradu. Kada veličate ubice i koljače u Srbiji bivate nagrađani. Sramno, napisale su Majke Srebrenice u objavi na Twitteru.

Srbija je studentice koje su veličale ratnog zločinca Mladića nagradila stipendijom i nastavkom studija u Beogradu. Kada veličate ubice i koljače u Srbiji bivate nagrađani. Sramno!

— Majke Srebrenice (@MSrebrenice) July 15, 2023

U drugom tweetu su prozvale Anu Brnabić i resornog Ministra prosvjete u Srbiji.

– Pozivamo Anu Brnabić i resornog Ministra prosvete da javno raspišu konkurs za nagrade veličanja ratnih zločinaca. Stipendije, dodjele zahvalnica, ordeni…, dodale su Majke Srebrenice u drugoj objavi na Twitteru.

Pozivamo @anabrnabic i resornog Ministra prosvete da javno raspišu konkurs za nagrade veličanja ratnih zločinaca. Stipendije, dodjele zahvalnica, oredeni…

— Majke Srebrenice (@MSrebrenice) July 15, 2023

Podsjećamo, Slađana Todić i Valentina Vujičić školovanje će nastaviti u Beogradu.

Generalni direktor “Sarajevo-gas” Istočno Sarajevo Nedeljko Elek rekao je u subotu, 15. jula, da će, na poziv direktora Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) Srbije Aleksandra Vulina, one nastaviti studiranje na Akedemiji za nacionalnu bezbjednost u Beogradu.

Podijeli ovaj članak