Lendo pritišće Vladu FBiH: Dužni su predočiti program rada, pokazuju odraz izostanka vizije

1 min. čitanja

Potpredsjednik FBiH Refik Lendo pozvao je premijera Nermina Nikšića i Vladu FBiH da konačno javnosti predoče program rada Vlade FBiH u predstojećem mandatu.

– S obzirom da je prošlo više od pola godine od potpisivanja koalicionog sporazuma, te gotovo mjesec i po od imenovanja Vlade FBiH, aktuelna vlast je dužna građanima što prije predočiti konkretan i precizan program rada, s obzirom da to nisu uradili prije raspodjele resora i potvrđivanja u Parlamentu FBiH. Očigledno nepostojanje programa odraz je potpunog izostanka vizije, strategije, plana i bilo kakve namjere za djelovanjem u interesu građana, naročito uzimajući u obzir ranija obećanja aktuelne vlasti o programima i „programskim vladama“, kazao je Lendo.

Dodao je da su građani FBiH kao rezultat dobili činjenicu da je Vlada imenovana bez bilo kakvog programa, te da više od mjesec dana od njenog imenovanja nije održana nijedna sjednica Parlamenta FBiH i da šest mjeseci od konstituisanja Predstavničkog doma nijedan zakon nije uvršten na dnevni red, prenosi Hayat.

– Ovakav neodgovoran odnos i nerad aktuelne vlasti nesumnjivo će imati katastrofalne posljedice po FBiH i sve njene građane, naveo je Lendo.

Podijeli ovaj članak