Kozarčani su ljuti na Elektrokrajinu

2 min. čitanja

U Kozarcu kod Prijedora česti nestanci električne energije ponovo uzrokuju probleme domaćinstvima. Prekidi napajanja električnom energijom su kratki, ali su učestali.

– Dosadilo mi je ovo stanje, minimum u toku dana ili navečer pet puta dolazi do isključenja koja traju od pet do 45 minuta. Isključenja na takav način traju već godinama. Masovno nam stradaju digitalni kućanski aparati, tv, zamrzivači, frižideri, Å”tednjaci, električne ploče i rerne. Prije tri godine tako mi se pokvario zamrzivač pun mladih pilića koje sam odgojila, sedmicu poslije osjetila sam smrad i tada smo shvatili da je zamrzivač pokvaren zbog nestanka struje. Bacila sam oko 100 kilograma mesa. Zatim mi je stradao i Samsungov TV, ploča od Å”tednjaka. Prijavila sam Å”tetu, ali nisam dobila nikakvu odÅ”tetu, ispričala nam je Munevera Talundžić iz Kozarca.

Nakon prekida u napajanju posljednjih dana, strahuje za nove kućanske aparate koje je kupovala u inostranstvu. Na električnoj rerni sa digitalnim satom bilježi svaki nestanak struje, jer ga svaki put mora namjestiti na tačno vrijeme da bi rerna radila. Zvala je i nadležne iz Elektrokrajine, radna jedinica Prijedor.

– Preksinoć sam ih zvala zbog prekida od 45 minuta. Danas do podne struja je isključivana tri puta, u devet, u pet do deset i u dvanaest sati. Dosadilo mi je isključivanje i Å”teta koja nastaje od toga, a nikoga nije briga. Izgleda da se trude da nas ovdje u Kozarcu Å”to viÅ”e oÅ”tete, a kada pogledam sa balkona, vidim da u Prijedoru istovremeno imaju struju, misli Munevera.

Unazad nekoliko godina traje isti problem koji Predrag Klincov iz Elektrokrajine objaŔnjava kroz redovne revizije, pogonska ispitivanja, remonte i rekonstrukcije, te otklanjanje tehničkih nedostataka i kvarova.

Ā 

Podijeli ovaj članak