Kovačević u ofanzivi: Optužbe Sarajeva su nebulozne, ali odgovorni za sraman propust moraju biti kažnjen

2 min. čitanja

Delegat Kluba srpskog naroda u Domu naroda parlamenta BiH Radovan Kovačević rekao je da je “propust sa fotografijom sraman i uvreda je za sve, na prvom mjestu za žrtve i prognane u tzv. akciji “Oluja”.

– Uvreda je i za države koje su zvanično organizovale događaj, Republiku Srpsku i Republiku Srbiju. Ali, i za porodicu Mujkić čija se fotografija tu nije smjela naći. Odgovorni za ovaj sraman propust moraju biti kažnjeni i tu ne smije biti bilo kakvog opravdanja – ocijenio je Kovačević.

U ovom slučaju, dodao je on, to je tek prva tragedija.

– Druga je ta da su iz Sarajeva, ovaj istina sraman propust, jedva dočekali i pokušali zloupotrijebiti nebuloznom optužbom kako Srpska i Srbija manipulišu i izmišljaju srpske žrtve. Srbi su, ukupno gledajući, ubjedljivo najveće žrtve raspada Јugoslavije i za to postoji ogromna količina dokaza i fotografija. Šteta što za iste ne znaju i u beogradskoj agenciji “Pozitiv” – napisao je Kovačević na Tviteru.

Treća je, naglasio je Kovačević, ta da su se i u Republici Srpskoj odmah oglasili oni kojima je uvijek i za sve kriv Milorad Dodik, bez obzira na to što je i zvanično saopšteno da nijedna institucija Republike Srpske nije bila uključena ili odgovorna za taj dio organizacije.

– I za kraj, da se slučajno ne zaboravi. “Oluja” je zločin! – poručio je Kovačević.

Podijeli ovaj članak