Kovačević o podršci Dodiku: Svi koji vole srpski narod i u srcu nose RS stat će na njegovu stranu i građana, nasuprot onima…

2 min. čitanja

Savjetnik člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević rekao je da su svi koji vole srpski narod i u srcu nose Republiku Srpsku stali na stranu Milorada Dodika i građana Srpske, nasuprot onima koji imaju podršku nekih koji žele da Srpske nema ili da je bude što manje.

Kovačević je istakao da su oni koji podržavaju Milorada Dodika, poštuju Srpsku i žele da sarađuju sa njom osvjedočeni prijatelji Srpske, dok oni koji su nasuprot Dodiku žele da Srpska nestane.

– Mnogi su sada stali uz Dodika – (predsjednik Rusije Vladimir) Putin, (premijer Mađarske Viktor) Orban, (lider Socijalističke partije Srbije) Ivica Dačić, koji je osvjedočeni prijatelj Srpske, do lidera Srba u Makedoniji, princa Filipa Karađorđevića – naveo je Kovačević.

On je za RTRS rekao da je Mađarska, zahvaljujući odnosu koji je Dodik izgradio sa Orbanom, spremna da pomogne Srpskoj i da je Orban spreman da štiti Srpsku i u političkom smislu i na svaki drugi način.

– Vidimo da je Orban potpuno stao na stranu Dodika, da ga cijeni jer je dobar lider svog naroda i neko sa kim Mađarska želi da sarađuje – istakao je KovačOn je podsjetio da je Mađarska jasno bila na strani Srpske u nekoliko navrata kada je razgovarano o tome da se, eventualno, u Briselu uvede neka vrsta sankcija za Srpsku.

Prema riječima Kovačevića, Orban i ministar inostranih poslova Mađarske Peter Sijarto rekli su da treba konačno prestati pričati o Republici Srpskoj i početi razgovarati sa Republikom Srpskom, odnosno sa predstavnicima i građanima Srpske.ević.

On je podsjetio i da je Mađarska ponudila značajan program za poljoprivrednike u Republici Srpskoj od nekoliko desetina miliona evra kojima se subvencioniše nabavka poljoprivredne mehanizacije u iznosu od 70 odsto od mađarske Vlade, dok jedan dio pokrivaju lokalne zajednice u Srpskoj.

Kovačević je naglasio i da je predsjednik Rusije Vladimir Putin otvoreno podržao Milorada Dodika i Republiku Srpsku.

Podijeli ovaj članak