Košarac: Opozicija udružena iznad Republike Srpske

2 min. čitanja

Član Predsjedništva SNSD-a, Staša Košarac, izjavio je da nije iznenađen priznanjem Christiana Schmidta da je opozicija od njega tražila uklanjanje predsjednika entiteta RS, Milorada Dodika, korištenjem bonskih ovlasti.

“Mi vrlo dobro znamo ko su inostrani protivnici i politički neprijatelji Republike Srpske, ali isto tako znamo da oni rade u partnerstvu sa domaćim izdajnicima i podanicima”, istakao je Košarac.

Također je istakao da je opozicija svjesna stvarnosti u kojoj nema podršku građana Republike Srpske, ali da nastoji svim sredstvima doći na vlast.

“Narod jednostavno neće opoziciju. Građani RS ne trpe one koji su servilni međunarodnoj zajednici i bošnjačkim političkim strukturama. Narod prepoznaje one koji štite poziciju i interese Republike Srpske, a to je sadašnja struktura vlasti na čelu sa predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom, što se potvrđuje u svakom izbornom procesu”, ocijenio je Košarac.

Kako navodi, opozicija ne prezava ni od toga da se udružuje sa zapadnim centrima moći, “čak i sa strancem Schmidtom, koji nema legitimitet visokog predstavnika”.

“Niko ne osporava pravo opoziciji da se bori za vlast, ali to mora raditi časno na izborima. Svjesna da ne može dobiti podršku građana Republike Srpske, opozicija je nažalost spremna na savez sa stranim ambasadorima i raznim međunarodnim mešetarima, koji ne misle dobro Republici Srpskoj i srpskom narodu. To je đavolji pakt protiv Republike Srpske”, poručio je Košarac.

Zbog toga ga ne iznenađuju priznanja ni Schmidta ni predstavnika opozicije da žele ukloniti Dodika sa političke scene.

“Oni to nastoje svaki dan. Nažalost, takvim postupanjem rade isključivo protiv Republike Srpske i protiv slobodne izborne volje građana RS”, naveo je Košarac.

Podijeli ovaj članak