Konakovićeva prvomajska čestitka i obećanje svim bh. građanima: Evo šta je poručio šef bh. diplomatije

2 min. čitanja

Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, uputio je danas čestitku svim bh. građanima povodom Međunarodnog praznika rada.

Tom prilikom Konaković je obećao da će se, kao šef bh. diplomatije, zalagati za projekte koji će doprinijeti razvoju bh. ekonomije i poboljšanju životnih uslova radnika.

Konakovićevu poruku ovim putem prenosimo u cijelosti: 

– Poštovane građanke i građani Bosne i Hercegovine,

Čestitam vam Međunarodni praznik rada, koji slavimo kao dan radnika i simbol njihove borbe za dostojanstvene radne uvjete.

Ovaj dan podsjeća nas na važnost rada, radnika i njihovog doprinosa u izgradnji prosperitetne i pravedne društvene zajednice.

Borba za ravnopravnost i pravedne radne uslove za sve radnike u Bosni i Hercegovini ostaje jedan od naših najvažnijih ciljeva.

Uz to, imam obavezu i odgovornost kao političar da se snažno fokusiram na izgradnju bolje i održive ekonomije koja će omogućiti radnicima da žive dostojanstvenim životom.

Kao ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, obećavam da ću se zalagati za jačanje međunarodne saradnje i privlačenje stranih investicija koje će doprinijeti razvoju bosanskohercegovačke ekonomije i poboljšanju životnih uvjeta radnika.

Neka nam ovaj praznik bude podstrek da nastavimo raditi zajedno za bolju budućnost naše zemlje.

Želim vam još jednom sretan Prvi maj i mnogo uspjeha u vašim radnim poduhvatima, rekao je Konaković.

Podijeli ovaj članak