Komšić poručio: Dodik korača ka otcjepljenju, a međunarodna zajednica gasi vatru benzinom

1 min. čitanja

“Gurati glavu u pijesak i lagati samog sebe kako su se njih dvojica promijenila, i da zapravo oni nisu problem nego smo problem mi koji ukazujemo na to, vodi nas upravo tamo gdje i Dodik, ali i Čović hoće da dođemo”

Član Predsjedništva BiH i predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić oglasio se nakon nove najave blokada, povlačenja kadrova iz institucija BiH, rušenja Ustavnog suda BiH i drugih institucija koje je danas otkrio Milorad Dodik, uz podršku još nekoliko stranaka iz Republike Srpske.

Istakao je kako Dodik nastavlja svojim putem ka konačnom otcjepljenju.

– Ja se samo nadam će napokon svi u Sarajevu postati svjesni o čemu se zapravo radi! Isto se odnosi i na Čovića, a pogotovo na njegovo strateško partnerstvo sa Dodikom u svemu. Gurati glavu u pijesak i lagati samog sebe kako su se njih dvojica promijenila, i da zapravo oni nisu problem nego smo problem mi koji ukazujemo na to, vodi nas upravo tamo gdje i Dodik, ali i Čović hoće da dođemo – da sami odustanemo od Bosne i Hercegovine! Nažalost, oportunizam međunarodne zajednice po pitanju Dodikove, ali i Čovićeve politike, u ovom slučaju, jeste gašenje vatre benzinom, naglasio je.

Podijeli ovaj članak