Komšić izjavio saučešće predsjednici Slovenije i ponudio pomoć

1 min. čitanja

Možete računati na podršku Bosne i Hercegovine i na svu neophodnu pomoć u savladavanju posljedica nakon katastrofe koja je, nažalost, pogodila vašu zemlju, kazao je Komšić

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić je u telefonskom razgovoru izjavio saučešće predsjednici Slovenije Nataši Pirc Musar, nakon što je ovu zemlju pogodilo nezapamćeno nevrijeme.

“Sa velikom tugom sam primio vijest o stradanju više lica u vašoj zemlji nakon strašnog nevremena koje je prouzrokovalo nezapamćene poplave i ogromnu materijalnu štetu.

Vama, porodicama nastradalih i vašim građanima izjavljujem izraze najiskrenijeg saučešća, u ime Predsjedništva BiH i u lično ime. Možete računati na podršku Bosne i Hercegovine i na svu neophodnu pomoć u savladavanju posljedica nakon katastrofe koja je, nažalost, pogodila vašu zemlju. Sa žaljenjem posmatramo slike koje dolaze iz poplavljenih predjela čitave Slovenije, uz nadu da ćete što brže prevazići ovu situaciju i da neće doći do većih posljedica”, kazao je Komšić.

Podijeli ovaj članak