“Ključa” na relaciji HDZ-Milanović zbog Dodikovog dolaska na Hvar: Bezobrazne laži i prikrivanje sramote

3 min. čitanja

HDZ Hrvatska oglasio se saopćenjem za javnost povodom sinoćnjih izjava hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića o posjeti predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Iz Milanovićevog ureda sinoć je saopćeno kako je MUP Hrvatske bio uredno obavješten o Dodikovom dolasku na Hvar. 

VEZANI TEKST:

Međutim, iz HDZ-a tvrde kako Milanović nastavlja svoju seriju bezobraznih laži i obmana.

Njihovo saopćenje ovim putem prenosimo u cijelosti:

– Umjesto da javnosti objasni zašto je potajno, kriomice i bez redovne najave diplomatskim putem na Hvar doveo predsjednika RS Milorada Dodika, Milanović nastavlja seriju bezobraznih laži i obmana.

Predsjednik koji je prije tri tjedna održao dramatičnu i izvanrednu blesimetar-poslanicu, a da nitko nije shvatio zbog čega, pa je sazvao i izvanrednu sjednicu Sabora i potom helikopterom pobjegao na Hvar, sada je ulovljen kako potajno, bez obavijesti medijima i javnosti, organizira i dogovara dolazak Milorada Dodika na Hvar, i to helikopterom MUP-a Srbije. On koji druge proziva za “porobljavanje države” sam se razotkrio kako krši sigurnosne protokole i ugrožava nacionalnu sigurnost države čiji je predsjednik. Očito je naviknut još iz svojih dana u Banskim dvorima da MUP i druge institucije postupaju kao servis premijera.

Slušali smo brojne izjave iz oporbe o tome da “treba usuglašavati vanjsku politiku s predsjednikom Republike”. No Milanović, po njima, to očito nije dužan. Potpuni muk kada dovodi Dodika bez najave i konzultacija. Očekujemo stoga hitnu inicijativu oporbe da se sazove izvanredna sjednica Hrvatskog sabora i da se raspravi kako je netko bez odgovarajuće diplomatske note došao u Hrvatsku.

S obzirom na to da svjedočimo Milanovićevom očajničkom gnjevu i bijesu zbog kraja štrajka u pravosuđu slijedom dogovora Vlade i sindikata, možda će izvanredna sjednica biti prigoda da se analizira i njegovo ponašanje kao premijera koji je išao uvoditi radne obveze i smanjivati plaće štrajkašima. Pritom je plaća, primjerice, sudske zapisničarke, u mandatu Milanovićeve Vlade rasla za 2€, dok u mandatu naše Vlade, (srpanj 2023.) raste za više od 400€. Stoga, kao i u svemu, zaslijepljen vlastitim kompleksima, Milanović bezobzirno laže, kažu iz HDZ-a.

Podijeli ovaj članak