Kiša, magla… Budite oprezni za volanom! – BIHAMK uputio apel vozačima

2 min. čitanja

Padavine koje su tokom noći zahvatile centralnu i istočnu Bosnu jutros su prestale, pa se u većem dijelu zemlje saobraća po vlažnom ili suhom kolovozu. Iz BIHAMK-a u jutarnjim satima upozoravaju na smanjenu vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, zbog magle i niske oblačnosti.

Shodno tome izdvaja se više puteva na širem području: Tuzle, Doboja, Maglaja i Visokog.

– Skrećemo pažnju i na učestale odrone kamenja na kolovoz. Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da se na vrijeme informišu o trenutnom stanju i prohodnosti putnih pravaca. Ako putujete na dužim relacijama pravite češće pauze, dodali su iz BIHAMK-a.

Inače, zbog saobraćajne nesreće, saobraćaj je jutros obustavljen na dionici magistralnog puta Trebinje-Ljubinje (u mjestu Dražin Do).

Radovi

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici autoputa A-1 Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Srbljani-Bosanska Krupa, Kiseljak-Gromiljak, Lašva-Kaonik, Travnik-Vitez, Šićki Brod-Lukavac, Bihać-Kamenica i Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraća preko mosta (u funkciji je jedna traka na mostu).

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

Podijeli ovaj članak