Kenan Magoda tužio Besimu Borić, ona poručila: “Evo kako prolazite kada…”

2 min. čitanja

Kenan Magoda, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo, tužio je dugogodišnju članicu SDP-a Besimu Boriću zbog klevete.

Ovu informaciju, zajedno sa tužbom koju je zaprimila, Borić je podijelila na svom Facebook profilu.

– Samo da vas podsjetim kako prolazite kad se pokušavate boriti protiv nasilništva, napisala je.

Vrijednost spornog predmeta iznosi 8.000 KM.

Naime, prije imenovanja Kenana Magode za novog kantonalnog ministra ispred centrale SDP-a u Sarajevu je održano protestno okupljanje. Povod je bio kandidatura Magode za ministra kulture i sporta KS, tačnije činjenica da ga je SDP kandidovao uprkos tome što ga je njegova supruga otvoreno optužila za nasilje u porodici.

Borić je tada, sudeći prema izjavi koja je u tužbi navedena, poručila da je Magoda “čovjek za kojeg se zna da je presuđeni nasilnik”.

Magoda je odbacio sve optužbe poručivši da nikada nije osuđen za krivično djelo nasilja u porodici niti je ikada podignuta optužnica za navedeno djelo. Najavio je da će protiv Besime Borić podnijeti tužbu za klevetu.

Podsjećamo, supruga Kenana Magode Dinka Hasičić je objavila Facebook post, naknadno obrisan, u kojem je detaljno opisala sve torture koje su preživjeli ona i njena djeca, te objavila čak dvije presude o zabrani prilaska koje su izrečene Magodi.

Podijeli ovaj članak