Kavazović o izjavama Kordića: Zločinci koji se dočekuju kao heroji siju sjeme novog zla

1 min. čitanja

Neka je rahmet dušama nevino ubijenih, a prokletstvo na zločince.

– Pročitao sam sramnu izjavu ratnog zločinca Darija Kordića, kojeg dočekuju državni zvaničnici kao heroja i kojeg vodaju čak i po vjerskim objektima i skupovima kao uzora budućim generacijama. Zločinci koji se dočekuju u zajednici kao heroji nemaju potrebu pokajati se za svoja nedjela, niti iskreno tražiti oprost žrtava.

Ovako oni govore kada ih se “rehabilitira” na ovaj način. Oni siju sjeme novog zla. Nisam ništa drugo ni očekivao. Neka je rahmet Božiji dušama nevino ubijenih ljudi, a prokletstvo zločincima, onima koji ih veličaju i onima koji na to pristaju – objavljeno je na zvaničnom Facebook profilu reisul-uleme Islamske zajednice u BiH Husein-ef. Kavazovića.

Haški osuđenik Dario Kordić snimljen je u “probranom društvu” gdje je dao sramotan odgovorio na pitanje, kako je rekao, prijatelja sa sjevera Hrvatske “je li vrijedilo zatvora i rata?”.

– Rekao sam, sve bih ponovio. Sekunde ne bih zamijenio. Svaka sekunda je vrijedila – rekao je Kordić, na što su mu prisutni zapljeskali i zapjevali pjesmu Miroslava Škore “Vrijedilo je”, prenose mediji.

Podijeli ovaj članak