Karić pronašla neobičan ugovor koji je Skaka potpisao: Neko je sve osujetio na pola puta

2 min. čitanja

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić je otkrila da je u Gradskoj upravi pronašla ugovor s kompanijom Huawei koji je napisan na kineskom jeziku, a potpisao ga je bivši gradonačelnik Abdulah Skaka.

Ona je to izjavila u gostovanju na televiziji Face TV, te je otkrila mnogo detalja o tome šta se dešavalo “iza kulisa” u upravi glavnog grada kada je ona preuzela poziciju.

– U Gradskoj upravi sam pronašla potpisan ugovor s Huaweijem na kineskom. Nije do kraja realizirano zato što je neko sve osujetio na pola puta. Željela sam dati priliku Skakinim ljudima u Gradskoj upravi. Opstruirali su moj rad, krili informacije i predmete od mene. Skakini saradnici su moj dolazak vidjeli kao veliki gubitak. U nalazu budžetskog inspektora bile su brojne nezakonitosti Skake kao bivšeg gradonačelnika, otkrila je Karić.

Zatim je prokomentarisala i situaciju sa spomenikom kralju Tvrtku I Kotromaniću.

– Tri lokacije opcija za postavljanje spomenika kralju Tvrtku: park iza Predsjedništva, lokacija prekoputa ulaza u Predsjedništvo usred cvjetnog parka i trg ispred Parlamenta BiH. Anđelina Ošap Gaćanović, iz Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika, nije dala saglasnost, jer tvrdi da je Tvrtko srpski kralj i da je srednjovjekovna Bosna izmišljena, navela je Karić.

Govorila je i o kontroverznom sastanku u Vijećnici s Nihadom Aličkovićem iz AntiDaytonpokreta. Naglasila je da je dezinformacija da je dala priznanje ili odlikovala taj pokret.

– Gradonačelnik nema pravo da daje nagradu Grada. Mogu dati isključivo zahvalnicu. Zlatnik koji sam poklonila je suvenir grada i nije službeno priznanje. Nije nagrađen pokret AntiDayton već trojica članova koji su volontirali u Turskoj i Siriji. Isključivo sam nagradila humanitarne aktivnosti. Priča se ispolitizirala, kazala je.

Podijeli ovaj članak