Kajganić: Nastavljaju se provjere navoda o planiranju ubistva, neki od tužioca dobili dodatno obezbjeđenje

2 min. čitanja

Glavni tužilac BiH Milanko Kajganić izjavio je da se nastavljaju provjere navoda o planiranju ubistva jednog tužioca ovog tužilaštva i jednog policijskog službenika, te da su neki od tužioca dobili dodatno obezbjeđenje.

Kajganić kaže da je u okviru ovih provjera pretresena jedna lokacija na Sokocu tokom koje su pronađene snajperska i automatska puška, ali da se u ovom trenutku ne može reći za šta su bile namijenjene, odnosno da li su ostale iz proteklog rata ili je u pitanju nešto drugo, prenosi Srna.

On je rekao da su navodi o planiranju ubistva potekli od pritvorenika u državnom zatvoru u Vojkovićima.

“Komentarisalo se po pritvoru, nije povezano za bilo koju ličnost, niti predmet. Znamo da su komentarisali osumnjičeni iz takozvanog `Skaj predmeta` i to se sada provjerava“, rekao je Kajganić.

On kaže da su neki tužioci Tužilaštva BiH dobili dodatno obezbjeđenje, ne precizirajući o kojim tužiocima je riječ.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH juče su, po naredbi Suda i Tužilaštva BiH, pretresli nekoliko ćelija u državnom zatvoru u Vojkovićima, rečeno je ranije Srni u Sipi.

Direktor policije Republike Srpske Siniša Kostrešević izdao je naredbu svim policijskim upravama da podignu mjere bezbjednosti zbog saznanja da su planirana dva ubistva.

Podijeli ovaj članak