Ivanić poručuje da imaju šokantne dokaze koji bi mogli poništiti izbore: Dodikovo vrijeme je prošlo

2 min. čitanja

Mladen Ivanić, bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine jedan je od učesnika Međunarodnog foruma koji se održava u Sarajevu u vremenu intenzivnih kontroverzi oko izbora.

Poručio je, između ostalog, da postoje dokazi koji bi mogli poništiti izbore u Republici Srpskoj.

Govoreći o izborima rekao je da kada je riječ o državnom nivou nema velikih izmjena, piše N1.

– Jedina promjena je Denis Bećirović umjesto Bakira Izetbegovića i ukoliko se zadrži na kursu njegovih poruka neće doći do promjena jer smatram da u nekim situacijama zna biti grublji od Izetbegovića. Željka Cvijanović nije osoba koja donosi odluke, već njih donosi Milorad Dodik. Zbog istog sastava zajedno sa HDZ-om i SDA i dalje ćemo imati istu priču – stagnaciju konflikte. Ono što je važno istaći je rezultat Jelene Trivić koji je jako dobar i ja sam impresioniran. Ona je bila jako snažan i dobar kandidat. Vjerujem da je na dan izbora bilo jako puno nepravilnosti posebno nakon 23 sata kada je Milorad Dodik shvatio da bi mogao izgubiti. Posmatrači su uklonjeni sa izbornih mjesta. Imamo nelogičnih podataka. Vidjećemo šta će Izborna komisija reći, a imamo dokaze koji bi mogli čak i poništiti izbore u RS – naveo je Ivanić.

Kako je rekao, da se čak ne desi da izbori budu poništeni, Dodik je, kaže, pobijedio sa jako malom razlikom u glasovima.

– I mislim da je on politički izgubio i da je njegov kredibilitet narušen. I to je poruka za njega – da je njegovo vrijeme prošlo. Vidjećemo ako Izborna komisija donese druge odluke ja nisam siguran da bi politički mogao preživjeti novi ciklus- poručio je Ivanić.

Podijeli ovaj članak