Ipak ne povlače kandidaturu – Nešić: To nije u mojoj prirodi, glas za Željku Cvijanović glas je za Mirka Šarovića, i obratno

3 min. čitanja

Lider DNS i kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Nenad Nešić izjavio je da DNS ide u nedjelju da pobijedi na izborima

– Nikada nismo trgovali interesima Republike Srpske i srpskog naroda, to nećemo raditi ni danas. SNSD, SDS i PDP iznad Srpske drže crno-bijelu zastavu. Osim mržnje, građanima RS nikada nisu ponudili nikakav plan. Kao član Predsjedništva ne idem u Sarajevo da branim RS jer je ona odbranjena u ratu. Idem da čuvam i štitim Republiku Srpsku. Dragi građani, prvi put imate priliku da glasate, ne protiv, nego za – rekao je Nešić na konferenciji za medije.

On je rekao da je glas za Željku Cvijanović glas za Mirka Šarovića, i obratno.

– Nikada nisam razmišljao da se povučem. To nije u mojoj prirodi, u prirodi DNS, jer mojom kandidaturom branimo Republiku Srpsku. Možda bih se povukao da me neko uvjeri da su Mirko Cvijanović i Željka Šarović bolji kandidati od mene. Dragi građani, ako želite promjene, glasajte za DNS. U ponedjeljak nema vlasti bez DNS – rekao je Nešić.

Kandidat DNS za predsjednika Republike Srpske, Radislav Jovičič, takođe je demantovao spekulacije da se povlači iz izborne trke.

On je naglasio da su odluku o kandidaturi donijeli organi DNS i da samo oni mogu da je promijene.

Govoreći o tome da li je bilo kontakata sa ostatkom opozicije u Republici Srpskoj i da li je od njega traženo da se povuče iz izbora, Nešić je rekao da ima komunikaciju sa ostatkom opozicije.

– Bilo je razgovora, ali ne mogu da potvrdim da je bilo nekih pritisaka – kaže Nešić.

On je rekao da je nakon izbora spreman da podrži zakon o provjeri porijekla imovine i da pristaje da prvi na udaru tog zakona bude Nenad Nešić, prenosi Srpskainfo.

Podsjećamo, ranije su mediji u RS-u objavili informaciju da će se kandidati za člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog narod Nenad Nešić i Radoslav Jovičić za predsjednika RS-a povući iz izborne utrke. Što su oni danas demantovali na konferenciji za medije.

Podijeli ovaj članak