Čović, Krišto, Herceg… ostali su bez riječi: Još jedno “ukazanje” u Hercegovini

1 min. čitanja

Zanimljiva svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Čapljine održana je danas u ovom gradu na jugu Hercegovine. Pored redovnih događaja koji su sastavni dio sjednice, obilježila ju je i jedna zanimljivost. Naime, gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić obratio se okupljenima putem holograma, predstavivši tako izvještaj o radu između dvije sjednice.

Okupljenima je ovaj prikaz bio zanimljiv, a domaćin je pokazao kako grad tehnološki napreduje u svakom pogledu. Sjednici je prisustvovao veliki broj političara sa svih nivoa vlasti – od Borjane Krišto, preko Dragana Čovića, Nevenka Hercega…, ali i predstavnika Vlade RH.

U redovnom izvještaju istaknuto je kako je Gradska uprava u proteklom razdoblju uradila veliki broj projekata u Čapljini – od infrastrukturnih, preko razvojnih i privrednih, ali najviše onih koji se tiču mladih. Po tom pitanju najavljena je izgradnja novog dječjeg vrtića Čapljina, ali i nastavak politike sufinansiranja prve nekretnine za mlađe od 35 godina, kao i primanje pripravnika na odrađivanje radnog staža.

Svečanoj sjednici prethodilo je otkrivanje biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana te polaganje vijenaca i paljenje svijeća na mostu koji nosi njegovo ime, piše Bljesak.info.

Podijeli ovaj članak