I danas sunčano i toplo, ali… – Stiže promjena: Evo kada je prognozirano naoblačenje

2 min. čitanja

Jutros u BiH preovladava pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Sokolac 1; Bugojno i Drvar 2; Jajce 4; Grude, Livno, Sanski Most i Zenica 5; Banja Luka, Bihać, Gradačac i Sarajevo 7; Doboj, Prijedor, Stolac i Tuzla 8; Bjelašnica 9; Ivan Sedlo 10; Mostar i Trebinje 16; Neum 17°C.

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25°C, na jugu zemlje do 28°C.

U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 23°C.

U utorak će u BiH preovladavati sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni lokalno će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C.

U srijedu će povećanje oblačnosti sa zapada usloviti umjereno do preteženo oblačno vrijeme. Vjetar slab, prije podne jugozapadnog smjera, a u drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C, na jugu zemlje do 24°C.

U četvrtak oblačnije prije podne. Sunčanije u drugom dijelu dana. Novo naoblačenje se očekuje tokom noći na petak. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu do 22°C.

Podijeli ovaj članak