I danas pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje naoblake tokom dana: A evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

1 min. čitanja

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje naoblake tokom dana, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od sedam do 13, na jugu do 16, a dnevna od 16 do 21, na jugu do 25 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje poslije podne. Jutarnja temperatura oko 10, a dnevna oko 19 stepeni.

U subotu se očekuje pretežno sunčano vrijeme. Prije podne u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskom naoblakom. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 17 do 22, na jugu do 24 stepena.

U nedjelju sunčano vrijeme. Jutro i dio prijepodneva po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom i niskom naoblakom. Jutarnja temperatura od šest do 12, na jugu do 14, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 26 stepeni.

U ponedjeljak vrijeme će biti sunčano. U jutarnjim satima i dio prijepodneva po kotlinama Bosne i uz riječne tokove očekuje se magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 20 do 26 stepeni.

Podijeli ovaj članak