Husagić poziva na smirivanje tenzija: Ako želimo da probosanski politički faktor u RS-u opstane, ne smijemo dozvoliti gašenje Pokreta za državu

2 min. čitanja

Ahmed Husagić, predsjednik pokreta Snaga domovine i bivši član austrijskog SPO-a, izjavio je kako u ovom pokretu sa velikom pažnjom prate šta će se dešavati sa Pokretom za državu u narednom periodu.

Ističe kako su iz njegovog pokreta dali podršku Pokretu za državu kao jednom od rijetkih državotvornih projekata na političkoj sceni naše zemlje.

– Radovali smo se što smo zajedničkim snagama uspjeli zaustaviti konstantan pad broja glasova za probosanske partije i ne samo to nego i da se taj broj uspio značajno povečati, rekao je Husagić.

Pozvao je sve stranke članice Pokreta za državu da ne dozvole da se politički sukobi oko formiranja vlasti u Federaciji BiH reflektuju na ovaj blok u manjem bh. entitetu.

– Zbog velikog broja ljudi koji su se angažovali kako bi podržali taj projekat kao i svih onih koji su uložili trud da glasaju apelujemo na članove Pokreta za državu da ne dozvole reflektovanje političkih sukoba oko formiranja vlasti u FBiH na njih. Također ih pozivamo da koordiniraju svoje djelovanje i spuste tenzije koje su uzrokovane glasanjem za Dom naroda Bosne i Hercegovine, kazao je on.

Dodao je kako Pokret za državu nema alternativu, te da on mora biti sačuvan ukoliko želimo da se probosanski politički faktor u RS-u ne ugasi.

Podijeli ovaj članak