HDZ 1990 traži poštivanje obaveza preuzetih od EU: Južna interkonekcija pojačala bi stabilnost BiH

1 min. čitanja

– Hrvatska demokratska zajednica 1990 (HDZ 1990) zalaže se za energetsku neovisnost Bosne i Hercegovine od Rusije te poziva sve sudionike političkog života BiH na potpuno, dosljedno i bezuvjetno poštivanje obveza preuzetih od Europske unije, istaknuto je.

U priopćenju se navodi kako se moraju maksimalno ubrzati procesi koji će Bosni i Hercegovini donijeti energetsku neovisnost i približiti ju Europskoj uniji.

– Za nas je Zapad i Europska unija jedini i trajni izbor za stabilnost Bosne i Hercegovine i Zapadnog Balkana. Jedan od projekata za jačanje stabilnosti Bosne i Hercegovine predstavlja i projekt Južne interkonekcije kao alternativan izvor plina za Bosnu i Hercegovinu. Time bi se Bosna i Hercegovina dodatno povezala s Europskom unijom, a smanjio bi se utjecaj Rusije na energetski sektor u Bosni i Hercegovini, a u svjetlu geopolitičkih odnosa, građanima bi se osigurala stabilnost cijena i kontinuirana opskrba ovim važnim energentom, poručili su iz HDZ-a 1990, javlja Fena.

U toj stranci smatraju kako će realizacija projekta južne interkonekcije poboljšati pretpostavke za gospodarski razvoj, a time će se otvoriti prostor za zapošljavanja i zaustavljanje migracija iz Bosne i Hercegovine.

Podijeli ovaj članak