Građanima je dosta poskupljenja, ali ipak ne dižu glas: “Što još uvijek spavaju? Meni se ništa ne sviđa”

1 min. čitanja

Dok stanovništvo nekoliko zemalja svijeta na ulicama traži prava, u našoj zemlji, očito su svi preokupirani formiranjem vlasti nakon izbora. Ili pak, ne vjeruju da protesti u BiH mogu bilo šta promijeniti

U večerašnjem Dnevniku O kanala donosimo mišljenje građana o tome trebamo li biti glasniji, izaći na proteste i boriti se za smanjenje cijena.

Porast cijena svih životnih potrepština, nikada veća ekonomska kriza u svijetu, te svakodnevna potreba za preživljavanjem doveli su i do nikada većeg nezadovoljstva stanovništva. Ogorčenosti, patnje i na kraju, protesta i nemira na ulicama. Dok stanovništvo nekoliko zemalja svijeta na ulicama traži prava, u našoj zemlji, očito su svi preokupirani formiranjem vlasti nakon izbora. Ili pak, ne vjeruju da protesti u BiH mogu bilo šta promijeniti.

– Građani su se trebali davno probuditi. Što još uvijek spavaju? Ja bih uvijek išla protestirati. Ništa mi se ne sviđa. Moja poruka je brzo ukinuti sve akcize, ukinuti poreze sve i staviti one osnovne cijene, kazala nam je jedna sugrađanka.

Sve odgovore pogledajte u Dnevniku u 18.20 sati!

Podijeli ovaj članak