Građani Gradačca o Sulejmanoviću: Strahovali od njegovog ponašanja, izbjegavali su ga…

1 min. čitanja

Policija je saopćila detalje potrage za Nerminom Sulejmanovićem koji je u prijepodnevnim satima ubio tri osobe, a troje ranio. On je u međuvremenu lociran na farmi, gdje je izvršio samoubistvo.

Novinar lokalnog Radija Dževad Pašalić kazao je za N1 kako su građani Gradačca uznemireni nakon svirepog pohoda sugrađanina. Petak je inače pazarni dan u ovom mjestu, ali su se ljudi razbježali kućama nakon obavijesti policije.

Sulejmanović je svoj krvavi pohod prenosio uživo na Instagramu. Pašalić kaže kako svi u Gradačcu znaju da Sulejmanović ima historiju nasilnog ponašanja.

– Učestvovao je u brojnim incidentima zadnjih 10-15 godina, ali zadnje 2-3 godine nije bilo značajnih incidentnih situacija. Posvetio se sportu, išao je na takmičenja i ostvarivao značajne rezultate, ali je među sugrađanima bila bojazan od njegovog ponašanja i većina ih je izbjegavala druženje s njim, rekao je Pašalić za N1, te dodao:

– Građani su ogorčeni. Oni koji su očevici svega toga ne mogu da pričaju, isprepadani su. Ovako mali gradovi kao Gradačac nisu navikli na ovakve stvari kao što su masovna ubistva i zločini, rekao je Pašalić.

Podijeli ovaj članak