(FOTO i VIDEO) Kiša prouzrokovala haos u BiH: Poplave, zatvoreni putevi, jake bujice…

1 min. čitanja

Obilna kiša koja je u Bosni i Hercegovini počela padati još sinoć stvorila je ogromne probleme u pojedinim dijelovima naše zemlje.

Agencija za vodno područje rijeke Save je ranije danas, podsjećamo, upozorila na moguće bujične poplave u slivovima Krivaje, Spreče, Usore, Tinje, Une i Sane. Odnosno, na području općina u Zeničko-dobojskom kantonu, Tuzlanskom i Unsko-sanskom kantonu.

I baš onako kako su najavili iz Agencije za vodno područje rijeke Save, uslijed jake kiše najviše su ugrožena područja srednje, sjeverne i sjevernoistočne Bosne.

Tako je jaka kiša prouzrokovala haos na području Teslića, gradića koji je trenutno najpogođeniji poplavama u našoj zemlji. 

Uslijed poplava blokiran je i magistralni put koji vodi prema Banjoj Luci. Na putu Blatnica – Teslić, u mjestu Slatina je također došlo do probijanja vode na put.

Problemi su, također, zabilježeni na području Tuzlanskog kantona tačnije u Tuzli, Lukavcu i Gradačcu gdje su poplavljene pojedine saobraćajnice.

Na dionici magistralnog puta M-17 u Brankovićima, na području Žepča, došlo je do izlijevanja bujičnih potoka zbog čega je na ovoj dionici otežano kretanje.

Jaka bujica zabilježena je i u Čeliću, ali informacija o eventualnim poplavama još uvijek nema.

Podijeli ovaj članak