Duraković odgovorio na optužbe opozicije iz RS-a: Dodika prezirem najviše u ovoj državi, ali ni vi niste ništa drugačiji

2 min. čitanja

Ćamil Duraković, kandidat za potpredsjednika Republike Srpske, oglasio se nakon što su predstavnici opozicionih stranaka jučer podnijeli prijavu Tužilaštvu BiH zbog organizovane izborne krađe.

Opozicionari su prijavu podnijeli protiv više desetina osoba, a među njima se našlo i ime Ćamila Durakovića. Oni, naime, Durakovića optužuju da je pomagao Miloradu Dodiku u izbornoj borbi za predsjednika RS-a preko svojih biračkih odbora u Doboju i Zvorniku.

O tome se oglasio i sam Duraković, kazavši kako je ponude za “prodavanje” mjesta u biračkim odborima dobijao i od SNSD-a, ali i od opozicije.

– Milorad Dodik je političar kojeg najviše prezirem u ovoj državi, ali ni ove u opoziciji manje ne prezirem jer njihov odnos prema Bošnjacima i Hrvatima u entitetu RS nije ništa drugačiji, tako da ja nemam nikakav razlog da ih više poštujem, rekao je Duraković.

Ističe da se ni sa kim nije dogovarao.

– Ja sam siguran da sam u Zvorniku pokraden. Ko se s kim dogovarao, ja ne znam, ali ja nisam, poručio je on.

Dodao je da je svoja mjesta u biračkim odborima u Zvorniku i Doboju predao Narodu i pravdi odnosno Pokretu za državu.

– Ovo je sada diskriminacija za kakvu nisam čuo, da vas kao Bošnjaka neko pita po kojim uslovima ste stavili Srbina za člana biračkog odbora. Moguće je da je tu neko nešto mijenjao. Pozivam Tužilaštvo da pozovu na odgovornost svakog pojedinca, istakao je Duraković.

 

Podijeli ovaj članak