Dosad neviđena provokacija: U Srebrenici “osveštavali” i zgradu u kojoj je sjedište SDA(?!)

1 min. čitanja

Nemalo su srebrenički Bošnjaci bili zatečeni kada su na ulicama Srebrenice ugledali grupu pravoslavnih sveštenika kako “svetom vodicom” posipaju, tačnije, “osveštavaju” ulice i zgrade u ovom gradu.

A posebno su, kako piše politički.ba, zatečeni bili prizorom pred zgradom u kojoj je sjedište Stranke demokratske akcije (SDA), gdje se grupa sveštenika zaustavila pred ulazom u prostorije SDA i, kako su nam kazali srebrenički Bošnjaci “obilato nakvasili” ulaz u sjedište ove stranke.

“Već nekoliko godina SPC iz Srebrenice, uz neki od pravoslavnih praznika, organiziraju, takozvano “osveštavanje” ulica i zgrada u Srebrenici, ali nikad se nije dogodila ova vrsta drskosti da zastanu pred ulazom u SDA čiji su članovi u ovom gradu, poznato je samo Bošnjaci i da tom njihovom svetom vodicom pršću ulaz u sjedište naše stranke.

Poručujem ovim što su se drznuli da na ovaj način srebreničkim Bošnjacima stave do znanja da je ovo grad koji pripada samo pravoslavcima, da nikakava njihova “sveta vodica” neće sprati grijehe velikog broja sveštenika SPC, za zločine počinjene 1995. godine u Srebrenici, kao ni onih koji su u genocidu klali i ubijali Bošnjake, a prethodno bili “osveštani” u njihovim bogomoljama”, kazao je za Politički.ba Alija Tabaković predsjednik SDA Srebrenica.

Podijeli ovaj članak