Dodikovi simpatizeri u ekstazi nakon njegovog dolaska na skup: Mile, Mile! / Pročitan i “narodni proglas”

2 min. čitanja

Miting “Otadžbina zove” koji se u ovim trenucima održava u Banjoj Luci privukao je više hiljada građana, a sa skupa su na početku okupljanja u parku Mladen Stojanović poslane su poruke koje se tiču Ustava naše zemlje, ali i ulaska BiH u NATO.

U “narodnom proglasu” poručeno je da “ne žele antidejtonsku i antiustavnu BiH”.

– Vratite nam Ustav BiH da ne bi morali otići iz nje. Nećemo antidejtonsku i antiustavnu BiH koja je po volji bošnjačkog naroda, odbacujemo odluke Ustavnog suda BiH kojim nam se oduzimaju putevi, brane, škole, šume i vode. Nećemo u NATO pakt, RS je vojno neutralna, ne priznajemo CIK koji radi protuzakonito, istaknuto je.

Kada je riječ o kandidatskom statusu BiH, istaknuto je da će Republika Srpska to prihvatiti ukoliko se ispuni nekoliko uslova.

– Prihvatamo kandidatski status samo pod uslovom da se lažni visoki predstavnik i strane sudije udalje iz BiH. To su naši uslovi. Narod je rekao ko je predsjednik Republike Srpske i to niko i ništa ne može da promijeni. To je Milorad Dodik, poručeno je sa skupa.

Inače, potpuna ekstaza među pristalicama SNSD-a nastala je nakon što je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik stigao na skup.

Uslijedilo je skandiranje “Mile, Mile”. 

Nakon početnih poruka, okupljeni građani predvođeni visokim funkcionerima SNSD-a i ostalih stranaka krenuli su u šetnju prema Trgu Krajine.

Podijeli ovaj članak