Dodik pozvao građane da mu se zahvale, izvrijeđao Izetbegovića i poručio: Odnijet ćemo 49 posto Bosne i Hercegovine

2 min. čitanja

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, obratio se večeras prisutnima na Trgu Krajine, koji su došli na miting “Otadžbina zove” u organizaciji vladajuće koalicije u manjem bh. entitetu.

On je istakao kako sluša glas naroda u Republici Srpskoj.

– Braćo hvala vam za ovu noć. Milorad Dodik čuje i sluša narod, već 12 puta pobjeđujemo u RS i nismo se umorili i pobijedit ćemo ponovo jer radimo za narod. Dok narod kaže da ovdje trebam biti, ja ću biti, rekao je Dodik.

Republiku Srpsku je nazvao “zemljom koja voli i nikoga ne mrzi”.

– Mi nismo narod koji mrzi, koji hoće nešto a da nije njegovo. Republika Srpska je naša, a u njoj mogu živjeti svi drugi i drugačiji, ja sam ponosan na to. Republika Srpska nikoga ne mrzi, ona je zemlja koja voli. Nije ovo BiH koja mrzi Srbe. Nismo dozvolili da izgubimo naša stečena prava, kazao je on.

– Bilo je teških dana i noći, mi smo bili po nekim Butmirima i nosačima aviona govorili ono što mislite, kazao je on pozvavši okupljene da mu se zahvale zbog toga

Komentarišući navode kako treba odstupiti zato jer ni Bakir Izetbegović i Dragan Čović nisu bili izborni pobjednici, Dodik je rekao da oni nisu isti, te da je on Srbin.

– Ja i Izetbegović nismo isti, ne mrzim muslimane kao što on mrzi Republiku Srpsku. Kažu nam manji entitet, j****o ih manji entitet. Ne vratite li Ustav BiH otići ćemo, poručio je Dodik.

Govorio je i o zastavama kazavši kako “njima smeta zastava Republike Srpske”.

– Hoće da nam zabrane zastavu Srbije, hoće da volimo tamo onu neku žutu koju niko ne voli. Zašto vam smeta što volimo našu zastavu i zašto vam smeta Republika Srpska?, upitao je Dodik.

– Jednog dana odnijet ćemo 49% Bosne i Hercegovine. Nemoguće je graditi život sa ljudima koji žele da nam ukinu Republiku Srpsku, poručio je, između ostalog, on.

Podijeli ovaj članak