Dodik poziva na vanredni sastanak zbog odluke Ustavnog suda, ali već je dobio “šamar” realnosti

2 min. čitanja

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, pozvao je predstavnike vlasti u RS na vanredni sastanak povodom odluke Ustavnog suda BiH.

Kako je saopćeno, predsjednik RS je u skladu sa svojim ovlaštenjima na “radno-konsultativni sastanak” pozvao predstavnike institucija RS i predsjednike parlamentarnih političkih stranaka iz RS.

VEZANI TEKST:

Sastanak će biti održan u Administrativnom centru Vlade RS sa početkom u 13:30 sati, saopćeno je iz Dodikovog Kabineta.

Pored zvaničkog saopćenja u kojem je navedeno da je Dodik na sastanak pozvao predstavnike vlasti, čini se da je poziv upućen i predstavnicima opozicionih stranaka.

To je potvrdila i Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta, koja je kazala da je njena stranka dobila poziv na sastanak.

Međutim, Trivić je to iskoristila kako bi “udarila šamar” svom ljutom neprijatelju, te je poručila da se neće odazvati Dodikovom pozivu.

– Sinoć kasno na mejl Narodnog fronta stigao mi je poziv od Milorada Dodika na radno-konsultativni sastanak povodom odluka Ustavnog suda koji je zakazan za danas u 13.30 sati.

Na sastanak se neću odazvati jer Milorad Dodik odavno ne odražava jedinstvo na koje se poziva. Iako je tema Ustavnog suda teška politička tema za Republiku Srpsku, sa lažnim predsjednikom čiji je mandat baziran na izbornoj korupciji nemamo šta razgovarati. J

edinstvo na koje se poziva je rušio uvijek on etiketiranjem političkih protivnika, pričom o izdajnicima, soroševcima, obojenim revolucijama, itd, tako da su pokušaji za postizanjem političkog jedinstva obesmišljeni čak i na ovakve teme, rekla je Trivić.

Podijeli ovaj članak