Dodik otkrio želje SNSD-a: Evo koje ministarstvo im je “najzanimljivije”

1 min. čitanja

Novoizabrani predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik je komentarisao sa kojim strankama će formirati vlast, te koja državna ministarstva su preferencije njegove političke opcije.

On je nedavno najavio da će formiranje vlasti pratiti sa HDZ-om, s obzirom da on ima dogovor sa predsjednikom te stranke Draganom Čovićem da će prije razgovora sa drugim partnerima definisati svoju politiku.

– To neće biti samo puki zbir. Mi ćemo ući sa onima koji će, prije nego što uđemo u strukture vlasti, prihvatiti da se deblokiraju projekti u Republici Srpskoj, vezano za gasovod, aerodrom u Trebinju i za Buk-Bijelu i sa onima koji budu spremni da to učine i prije formiranja vlasti jer imamo kapacitete – oni će biti naši partneri, kazao je Dodik.

Predsjednik SNSD-a smatra i da bi se na formiranje vlasti na državnom nivou moglo duže čekati.

– Podržavamo da predsjedavajući Vijeća ministara bude iz hrvatskog naroda, prije svega iz HDZ-a, i u tom pogledu apsolutno ćemo podržati bilo koji prijedlog koji dolazi iz HDZ-a, a mi ćemo preferirati ministarstvo finansija i još tri ministarstva ili četiri što pripada Republici Srpskoj, najavio je Dodik.

Podijeli ovaj članak