Dodik nastavlja da prijeti: Evo šta je sada spreman da uradi

2 min. čitanja

Predsjednik RS-a Milorad Dodik i danas je odlučio da komentariše optužnicu koju je protiv njega diglo Tužilaštvo BiH.

U svom komentaru tvrdi da brani interese i SDS-a, ali je uputio i jasnu prijetnju.

– Nakon sramne optužnice Tužilaštva BiH planiram da obavijestim srpski narod šta mu se sprema i izvršiću maksimalnu homogenizaciju srpskog naroda i Republike Srpske.

Pozivam sve ljude da se okupe oko institucija Republike Srpske – predsjednika, Narodne skupštine i Vlade, jer se u njima brane Srpska, njena prava i imovina.

Svi pritisci imaju za cilj da se oslabi povjerenje srpskog naroda u institucije.

Drago mi je da je u donošenju Zakona o neobjavljivanju odluka visokog predstavnika bio i SDS, a potpisivanjem ukaza o stupanju tog zakona branio sam i njihov politički stav. To je i stav dominantne većine političkog tijela srpskog naroda. U budućnosti ćemo nastaviti donositi zakone u interesu Republike Srpske u okvirima Ustava i Dejtonskog sporazuma.

Tokom prošle sedmice u intervjuu RTRS naglasio sam da je BiH primjer za antisuverenitet i da je ona zemlja pod protektoratom stranaca, naveo je Dodik.

Након срамне оптужнице Тужилаштва БиХ планирам да обавијестим српски народ шта му се спрема и извршићу максималну хомогенизацију српскoг народа и Републике Српске.
Позивам све људе да се окупе око институција Републике Српске – предсједника, Народне скупштине и Владе, јер се у… pic.twitter.com/jfV1Bd3XzI

— Милорад Додик (@MiloradDodik) August 13, 2023

Podijeli ovaj članak