Dodik nakon sastanka o državnoj imovini: Pozvaćemo sudije Ustavnog suda BiH iz RS da se povuku

2 min. čitanja

Pitanje imovine je riješeno Dejtonskim mirovnim sporazumom i neće biti razmatrano na Parlamentarnoj skupštini BiH, kako nam se sugeriše, rekao je ovo predsjednik RS Milorad Dodik nakon sastanka sa predstavnicima partija iz ovog entiteta.

Sastanak je organizovan na poziv Dodika s ciljem zauzimanja jedinstvenog stava o imovini, a prisustvovali su mu predstavnici koalicije okupljene oko SNSD, kao i predsjednik SDS Milan Miličević, dok su lideri PDP Branislav Borenović i koalicije „Za pravdu i red“ Nebojša Vukanović odbili doći.

Dodik kaže da su na sastanku utvrdili nacrti izjave koju će tokom vikenda na stranačkim sastancima razmatrati, a potom će u ponedeljak biti održan još jedna zajednički sastanak, prenosi Srpskainfo.

– Sastaćemo se u ponedeljak i potpisati ovu izjavu. Izjava će biti poslana i političkim partijama koje se nisu danas odazvale ovom sastanku, rekao je Dodik.

On je rekao da će krajem iduće sedmice sazvati sjednicu parlamenta Srpske na kojoj će pozvati sudije Ustavnog suda BiH iz Srpske sa se povuku iz tog suda.

V.d predsjednika SDS Milan Miličević rekao je da je imovina nadstranačko pitanje i da Srpska može dati vrlo snažan odgovor u zaštiti Republike i njene imovine.

– SDS i ja jesmo opozicija vlasti o mnogim pitanjima ali nikada nismo niti ćemo biti opozicija Srpskoj. Razmotrićemo ovaj dokument i odlučiti o daljim koracima, rekao je Miličević.

Lider SP Petar Đokić istakao je da daje punu podršku izjavi koju su danas usaglasili jer je ona od izuzetne važnosti sa Srpsku. Naveo je da treba uslijediti jedinstven odgovor iz Srpske po pitanju imovine.

– Odbacujemo izjavu koja je u Sarajevu potpisana jer je ona ultimatum koji je poslan Srpskoj. Ne samo da je ne podržavamo već ne želimo da u tome na bilo koji način učestvujemo, rekao je Đokić.

Podijeli ovaj članak