Dodik ima poruku za one koji komentarŔu Putinovo zdravlje: Bolesni su oni koji misle da je on bolestan

2 min. čitanja

Član PredsjedniÅ”tva Bosne i Hercegovine i kandidat za predsjednika entiteta RS na predstojećim izborima, Milorad Dodik (SNSD) tokomĀ gostovanja u emisiji Telering osvrnuo se između ostalog i na susret sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Na pitanje “Å”ta ima kod Putina” Dodik je odgovorioĀ da kod ruskog predsjednika vladaĀ ā€œodlična atmosfera, srdačan jedan razgovor koji se zavrÅ”io prepričavanjem zgoda i nezgoda vezano za neke aktuelne situacije, nije fino da prepričavamā€.

Naveo je kako je kod predsjednika Ruske Federacije primijetio veliko samouvjerenje i jednu Å”irinu razumijevanja sagovornika ā€“ u ovom slučaju Dodika, a Å”to se odnosilo za sva pitanja koja je Putin do detalja htio da razumije.

Osim toga, Dodik se osvrnuo na Putinovo fizičko i zdravstveno stanje.

– Najnormalniji, ti Å”to piÅ”u da je bolestan, oni su bolesni. A tri minute, znate kako je to kod njih, da ne bi izlazili na konferenciju za Å”tampu, onda snima njihova državna televizija prve tri, četiri minute, i tu se kaže ono najvažnije a onda Putin kaže rukom i oni nestanu i nastavimo razgovor, ja sam razgovarao ne tri, nego 43 minute, ali to je najmanje važno, Å”ta me briga, neću da liječim tuđe sujete, jer ti koji govore se nezodovljni činjenicom da ima samo slika, a ne da ima priče,Ā izjavio je Dodik.

Podsjetimo, Dodik je u Moskvi na sastanku s predsjednikom Rusije bio nepune dvije sedmice uoči izbora u BiH. A izbori su bili i jedna od tema.

Podijeli ovaj članak