Dodik ima glavnog krivca za nerede na Kosovu: Donijet ćemo deklaraciju o podršci

1 min. čitanja

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da ponašanje KFOR-a na Kosovu i Metohiji pokazuje da njihovo prisustvo ne garantuje bezbjednost Srbima.

Dodik je poručio da će u narednim danima Narodna skupština RS donijeti deklaraciju o podršci srpskom narodu na Kosovu i Metohiji i teritorijalnom integritetu Srbije.

On je naglasio da RS daje punu podršku srpskom narodu u zahtjevima da im se obezbijedi normalan i miran život na Kosovu i Metohiji.

On je istakao da je potpuno neprimjerena reakcija pripadnika KFOR-a prema golorukom srpskom narodu koji brani svoje pravo na život na Kosovu i Metohiji.

– Za trenutnu situaciju isključivo su odgovorni predstavnici međunarodne zajednice, koji, ne poštujući međunarodno pravo i potpisane sporazume, kreiraju neodrživa rješenja, napisao je Dodik na Tviteru.

Jake snage KFOR-a razbile su juče skup građana koji su bili okupljeni ispred opštine Zvečan i protestovali. Korišteni su suzavac i šok-bombe

Потпуно је непримјерена реакција припадника КФОР-а према голоруком српском народу који брани своје право на живот на Косову и Метохији.
Такво понашање показује да њихово присуство не гарантује безбједност српском народу.
За тренутну ситуацију искључиво су одговорни представници…

— Милорад Додик (@MiloradDodik) May 30, 2023
.

Podijeli ovaj članak