Dodik, Čović i Izetbegović imaju 44 prijave u Tužilaštvu BiH: Ko je skupio najveću “kolekciju”

1 min. čitanja

Novoimenovani glavni tužilac BiH Milanko Kajganić je, nakon potvrđivanja odluke o njegovom imenovanju na sjednici VSTV-a, čest gost u domaćim medijima. U svim istupima ističe kako, dok je on na čelu Tužilaštva BiH, neće biti nedodirljivih.

Slijedom ovih njegovih tvrdnji Face TV je od Tužilaštva BiH zatražila podatke o tome koliko prijava postoji protiv lidera tri najjače stranke u BiH, Bakira Izetbegovića, Dragana Čovića i Milorada Dodika.

– U Tužilaštvu BiH u radu je više predmeta u kojima su prijavljene osobe ili među prijavljenim osobama Izetbegović Bakir, Čović Dragan i Dodik Milorad. Izetbegović je evidentiran kao prijavljena osoba u devet predmeta, Čović evidentiran kao prijavljena osoba u šest predmeta, a Dodik u 29 predmeta. U dva predmeta otvorena je istraga, stoji u odgovoru Tužilaštva BiH, prenosi Klix.ba.

Prema navodima iz Tužilaštva BiH, najveći broj prijava podnijeli su građani, potom slijede nevladine organizacije i politički subjekti, dok su u manjem broju izvještaje podnijele policijske ageencije.

 

Podijeli ovaj članak