Direktno sa Vildanom: Alija bi rekao Bakiru da ide pogrešnim putem

1 min. čitanja

Gost nove epizode podcasta Direktno sa Vildanom je bivši ministar sigurnosti, Sadik Ahmetović. On je na prvim višestranačkim izborima 1990. izabran za zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) u Skupštini svoje općine. Bio je član Patriotske lige BiH, borac Armije BiH koji je iz rata izašao s činom natporučnika. Tokom poratne političke karijere biran je u kantonalnu skupštinu, ponovo u Skupštinu općine Srebrenica, potom za zastupnika SDA u Narodnu skupštinu Republike Srpske i u konačnici u Parlament Bosne i Hercegovine. Bio je član najviših organa stranke, ali ju je 2017. napustio zbog neslaganja s politikom vrha i od tada je ovaj doktor nauka već drugi put na Birou za zapošljavanje. 

Razgovaramo o presudi Jovici Stanišiću i Frenkiju Simatoviću za koju je rekao da je definirala karakter rata koji se vodio protiv Bosne i Hercegovine.

Ima li recepta za pomirenje, kako osobno doživljava 11. juli i kako vidi današnji odnos Srbije spram BiH, te gdje Bakir Izetbegović vodi SDA i Bošnjake, saznajte večeras u 21 sat na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeGoogle PodcastsApple PodcastsDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes Player FM i na O kanalu.

Ukoliko ste propustili prošlosedmičnu epizodu podcasta Direktno sa Vildanom Selimbegović u kojoj je gost bio Ivo Komšić, možete je pogledati OVDJE.

Podijeli ovaj članak