“Deset zemalja priznalo bi nezavisnu Srpsku” – Dodik: Građani RS-a će dobiti identifikacione kartice sa kojima će…

2 min. čitanja

Član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je Republika Srpska stabilna bez obzira na sve što se pokušava uraditi na njenoj destabilizaciji i saplitanju volje naroda.

“Republika Srpska će se i dalje graditi i razvijati bez obzira na uslovljavanja iz EU i blokade finansiranja započetih projekata. Srpska ima svoje ekonomske i političke partnere. Čak deset zemalja svijeta trenutno bi priznalo i nezavisnu i samostalnu Srpsku”, rekao je Dodik za novosadsku Balkan TV.

On je istakao da će uskoro svi građani Republike Srpske, ma gdje da se nalaze ili žive u nekim drugim zemljama regije i svijeta, dobiti identifikacione kartice sa kojima će ostvarivati sva prava Republike Srpske.

Lider SNSD-a komentarisao je i izborni rezultat kandidata SNSD-a za člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović.

“Cvijanovićeva, kao moj saborac, je najbolje rješenje za Predsjedništvo BiH”, rekao je Dodik.

Govoreći o trenutnoj svjetskoj situaciji Dodik je istakao da je očito da ograničeni svjetski energetski resursi su ključni i da je ono što će se destiti uskoro je oformljivanje energetske zajednice u kojoj će biti i Republika Srpska.

“O ovome sam razgovarao i sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom”, naglasio je Dodik, prenijeli su mediji. 

Nakon Opštih izbora BiH je ponuđen i kandidatski status za Evropsku uniju, a Dodik sumnja u bilo kakav napredak.

“To jeste važno za BiH, ali sumnjam da ovakva BiH sa međunarodnom upravom i OHR-om može ostvariti bilo kakav napredak”, ističe Dodik.

Podijeli ovaj članak