Denis Šulić podržava inicijativu Dodika za smanjenje cijena

2 min. čitanja

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske, Denis Šulić, podržao je nedavnu inicijativu predsjednika Srpske, Milorada Dodika, o akciji snižavanja cijena domaćih proizvoda. Šulić je putem društvenih mreža najavio da će se do kraja sedmice održati sastanci s predstavnicima trgovaca, dobavljača i domaćih proizvođača kako bi se dogovorili o mogućnostima proširenja kampanje “Društveno odgovorno”, koja je pokrenuta u junu.

Predsjednik Dodik je istakao da će zatražiti od ministra trgovine i turizma da održi sastanke s domaćim trgovačkim lancima kako bi zajedno pronašli načine za sprovođenje akcije snižavanja cijena domaćih proizvoda i u Republici Srpskoj.

Ova inicijativa ima za cilj podršku domaćim proizvođačima koji se suočavaju s rastućom konkurencijom stranih brendova. Snižavanje cijena domaćih proizvoda ima za cilj privući potrošače da se umjesto stranih brendova opredijele za proizvode iz domaće proizvodnje. Također, očekuje se da će ova akcija doprinijeti povećanju potrošnje u Republici Srpskoj.

Ministar Šulić je izrazio optimizam u vezi s proširenjem kampanje “Društveno odgovorno” i naglasio važnost održivog rasta domaće trgovine. Očekuje se da će sastanci s predstavnicima trgovaca, dobavljača i domaćih proizvođača donijeti konkretne prijedloge za implementaciju akcije snižavanja cijena.

Ova inicijativa je pozitivno dočekana među potrošačima, koji se nadaju da će snižavanje cijena domaćih proizvoda rezultirati njihovom većom dostupnošću i konkurentnošću na tržištu. Također, očekuje se da će ova akcija imati pozitivan utjecaj na dugoročni razvoj domaće privrede i trgovine.

Ukupno, podrška ministra trgovine i turizma Republike Srpske, Denisa Šulića, inicijativi predsjednika Milorada Dodika za snižavanje cijena domaćih proizvoda, predstavlja važan korak ka jačanju domaće privrede i poboljšanju položaja domaćih proizvođača na tržištu. Očekuje se da će sprovedene mjere u sklopu ove akcije donijeti pozitivne rezultate i doprinijeti povećanju potrošnje u Republici Srpskoj.

Podijeli ovaj članak