Dani trijumfa, dani ponosa – Danas će se na Vlašiću razviti najveći ljiljanom ukrašeni stijeg

2 min. čitanja

Dani pobjede, dani ponosa naziv su manifestacije koja će se danas održati na Vlašiću, u spomen – parkovima na Galici i Ljutoj gredi, mjestima blizu Travnika.

Manifestacija se organizuje u čast pripadnika slavne Armije RBiH i jedne od njenih najvećih pobjeda – oslobađanja planine Vlašić. Danas će se predstaviti i najveća zastava Republike Bosne i Hercegovine na najvišem vrhu Vlašića.

Prisustvo svečanom programu manifestacije, koja se održava u organizaciji udruženja “Tri, jedan, dva” i “Tri, nula, šest”, a govori o najvećoj pobjedi, časti, dostojanstvu i ratnicima za slobodu, potvrdili su brojni zvaničnici iz političkog, društvenog, kulturnog i vjerskog života Bosne i Hercegovine. Dolazak su najavili predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović, reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH dr. Husein ef. Kavazović i muftija travnički dr. Ahmed ef. Adilović, među ostalima.

Organizatori poručuju da najveći ratni uspjesi moraju biti obilježeni, a velike priče ispričane i da samo one najveće pobjede ulaze u historiju. Takva je sigurno ona koja je zabilježena na Vlašiću.

“Podizanjem pobjedničke zastave Republike Bosne i Hercegovine na vrhu Paljenika, baš onako kako je to prije 28 godina učinio komandant Mehmed Alagić zajedno sa borcima 7. Korpusa, želimo poslati poruku opredijeljenosti o očuvanju naše domovine, Bosne i Hercegovine”, rekao je predsjednik Organizacionog odbora manifestacije i načelnik Općine Travnik Kenan Dautović.

Podijeli ovaj članak