Danas oblačno, ponegdje kiša, a onda novi preokret – Snijeg i u nizinama, minusi…!

3 min. čitanja

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalno je registrovana kiša na području Hercegovine i sjeveru Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica -3; Sokolac -2; Ivan Sedlo, Livno i Srebrenica 2; Sanski Most 3; Bihać, Sarajevo, Tuzla i Zenica 4; Banja Luka 5; Doboj i Široki Brijeg 6; Bijeljina 7; Gradačac 8; Mostar i Trebinje 10; Neum 12°C.

Danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i slabom grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C.

U Sarajevu sunčanije prije podne. U drugom dijelu dana pretežno oblačno, povremeno može padati kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 14°C.

U ponedjeljak se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme. U nizinama će padati kiša ili sunježica, a u višim područjima snijeg. U noći na utorak i u nizinama će padati snijeg. U većem dijelu Hercegovine sunčano prije podne, naoblačenje se očekuje u poslijepodnevnim satima. Pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom, a na planinama sa slabim snijegom, na sjeveru Hercegovine. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura. Temperatura zraka većinom između 2 i 8, na jugu zemlje od 10 do 16 stepeni.

U utorak se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme. U Bosni većinom sa snijegom, u nizinama može padati i sunježica. Prije podne slab snijeg može padati na sjeveru i istoku Hercegovine. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus tri i jedan, na jugu zemlje od tri do sedam stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5, na jugu zemlje od 8 do 11 stepeni.

U srijedu se u Bosni i Hercegovini većinom očekuje oblačno vrijeme, na jugu djelomično vedro. Lokalno malo snijega u Bosni može pasti u jutarnjim satima. U Hercegovini slaba kiša u poslijepodnevnim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus četiri i jedan, na jugu zemlje do četiri stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu zemlje od 8 do 12 stepeni.

Pretežno oblačno vrijeme očekuje se i u četvrtak u Bosni i Hercegovini. Slaba kiša je moguća u nizinama na području Hercegovine, centralnim, istočnim i jugozapadnim dijelovima Bosne. U višim područjima slab snijeg. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu zemlje do 4 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu zemlje do 11 stepeni.


Podijeli ovaj članak