Cvijanović: Apsolutno nosim odgovornost prema Republici Srpskoj, kao njenim građanima, ne mislim da…

2 min. čitanja

Pokazali smo poštovanje prema građanima načinom na koji smo saopštavali rezultate jučerašnjih izbora, istakla je predsjednica RS Željka Cvijanović na RTRS-u.

– Djeluje mi da je sve ovo bio i unaprijed predviđen scenario. Svaka politika i svaka politička partija odgovora za svoje ponašanje – navela je ona.

Istakla je ne želi da komentariše druge, ali da du izbori poštovanje građana i njihovih birača.

– Ozbiljan pristup jedino je mjerodavan. Svaka partija je pokazala svoj pristup, a građani su to prepoznali – poručila je ona.

Što se tiče pobjede kaže Cvijanović, ona je očekivana, kao i sama pozicija SNSD-a.

– Znali smo sa čim raspolažemo, naša politika je djelovanje, uvijek smo bili sa našim narodom na terenu i to je sigurno dalo rezultata – naglasila je ona.

Cvijanović kaže da se aktivnost Dodika i nje ne zasniva na salonskoj politici da sjedite negdje i primate nekog u nedogled.

– Već na jako puno terenskih aktivnosti, odlazaka, ragovora, kao i djelovanja na terenu – poručila je ona.

Naglasila je da će ostati lojalna onome što su interesi Republike Srpske.

– To je oduvijek bila naša najvažnija politika i bitno je da postoji organska veza između onoga što radi srpski član Predsjedništva u Sarajevu i institucija u Srpskoj – kaže Cvijanović.

Što se tiče samog sastava Predsjedništva BiH, Cvijanović kaže da uvijek prvo polazim od toga da je izabrana od naroda u Republici Srpskoj i da zna šta su to pravila ponašanja.

– Apsolutno nosim odgovornost prema Republici Srpskoj, kao njenim građanima. Ne mislim da će to biti lak posao, znajući kakvi su to protukandidati ali oni su izbor nekih drugih građana i birani su na nekom drugom prostoru, a ja ne mogu da sporim taj dio – istakla je Cvijanović.

Poručila je da zna kako će se tamo ponašati.

– Znam zašto sam tamo i znam kako da odbranim Republiku Srpsku ukoliko bude ugrožena – dodala je ona.

Podijeli ovaj članak