Crnadak: Dodik je ponizio Republiku Srpsku; Dodik: ‘Ajd ne laži. Kako se ne umoriš?

2 min. čitanja

Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak rekao je da je predsjednik RS-a i lider SNSD-a Milorada Dodik obećao partnerima iz FBiH da neće primjenjivati Zakon o neprovođenju odluka Ustavnog suda i tako ponizio Republiku Srpsku.

“Na sastanku sa svojim partnerima iz Trojke i HDZ-a, Dodik je rekao da će Republika Srpska imenovati sudije u Ustavni sud BiH. Koja je logika da s jedne strane imamo Zakon o neprovođenju odluka Ustavnog suda na teritoriji Republike Srpske, a s druge strane se najavljuje izbor sudija u taj Ustavni sud? Odgovor je jasan: obećao je svojim partnerima iz FBiH da se taj zakon neće primjenjivati i tako ponovo ponizio Narodnu skupštinu Republike Srpske i samu Republiku Srpsku – rekao je Crnadak.

On je naveo da je još 28. juna rekao da je taj zakon “još jedna u nizu prevara SNSD-a” 

Crnadak je rekao da bi bilo dobro da je politički dogovor o odlasku stranih sudija postignut što ranije.

– Da je SNSD istinski htio da odu, to bi postavili kao uslov za formiranje Savjeta ministara. Oni su već bili u vlasti i nigdje im se nije žurilo. Da su tražili od Trojke da strane sudije odu, garantujem da bi i oni i HDZ na to pristali. Ali SNSD to tada nije tražio, nego su se pitanja stranih sudija sjetili kada im je zatrebalo za novu izmišljenu krizu – rekao je Crnadak.

Predsjednik RS-a Milorad Dodik upitao je šefa Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igora Crnatka kako se ne umori od laži.

– Crnadak, ‘ajd ne laži. Kako se ne umoriš? – napisao je Dodik na Twitteru.

Црнадак, ‘ајд не лажи. Како се не умориш?

— Милорад Додик (@MiloradDodik) July 29, 2023

Podijeli ovaj članak