Čović nije krio oduševljenje: Ostvarili smo najbolji rezultat ikada, BiH ne može biti normalna bez Hrvata kao jednakopravnog naroda

2 min. čitanja

Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH, oglasio se jutros na svom Twitter nalogu gdje je analizirao izborni rezultat Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH.

On kaže kako su stranke okupljene oko HNS-a ostvarile najbolji rezultat ikada.

– Jučer su u BiH održani Opći izbori – izbori koji su se održali uz neizmijenjen i nepravedan Izborni zakon. Mi smo, kao HDZ i HNS, uvjerljivo i plebiscitarno dobili izbore unutar BiH i hrvatskoga naroda te ostvarili najbolji rezultat ikada, rekao je Čović.

Čović je ponovio kako Bosna i Hercegovina ne može biti normalna evropska država bez Hrvata kao jednakopravnog naroda.

– Veliko hvala i ovim putem upućujem našem hrvatskom narodu kao i svim kolegama iz HNS-a. Zajedno smo potvrdili da BiH ne može biti normalna europska država i ne može funkcionirati bez Hrvata kao jednakopravnog naroda kojega će predstavljati legitimni predstavnici, kazao je on.

U zaključku svoje objave lider HDZ-a BiH se zahvalio hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću na podršci.

– Hrvati u BiH žele osigurati i zaštititi svoju jednakopravnost i ustavnu poziciju. Zbog toga, neizmjerna zahvala premijeru Plenkoviću na nemjerljivom povijesnom doprinosu i kontinuiranoj podršci u rješavanju ovog prevažnog pitanja za naš hrvatski narod, zaključio je Čović.

Podijeli ovaj članak