CIK BiH odbio zahtjeve: Ništa od ponavljanja izbora za Predsjedništvo BiH i ponovnog brojanja glasova za sve nivoe vlasti

1 min. čitanja

Centralna izborna komisija BiH održala je večeras 68. hitnu sjednicu na kojoj se raspravljalo o tri prijedloga. Prvi prijedlog bilo je ponavljanje brojanja glasačkih listića.

Nekoliko stranaka, koalicija, ali i osoba podnijelo je zahtjeve za ponovno brojanje glasova za sve nivoe vlasti, pojedine gradove, općine i neka biračka mjesta.

CIK je jednoglasno odbio sve ove zahtjeve, smatrajući ih preuranjenim jer službeni rezultati Općih izbora još uvijek nisu saopćeni.

Politički pokret Za pravdu i red predsjednika Nebojše Vukanovića, podnio je zahtjev za kontrolno brojanje glasačkih listića za Narodnu skupštinu RS-a, što je CIK odbio kao nedopušten.

CIK je, također, odbio zahtjev Jasmine Aganović za ponavljanje izbora u Republici Srpskoj kao nedopušten. Na isti način odbijen je i zahtjev BOSS-a za ponavljanje izbora za Predsjedništvo BiH na nivou cijele države, što je također odbijeno.

Iz CIK-a su novu sjednicu zakazali večeras u 20:15,  a na njoj bi se trebao naći Prijedlog odluke o utvrđivanju rezultata za Opće izbore 2022. godine.

Podijeli ovaj članak