Cenić: Ako je to nagrada za “Ma nek‘ smo vas pobili”, onda je to…

2 min. čitanja

Nakon što je objavljeno da će dvije studentice Fakulteta za kriminalistiku UNSA, koje su na dan obolježavanja 28. godišnice genocida u srebrenici Velićale ratnog zločinca Ratka Mladića i negirale genocid, svoje školovanje nastaviti u Srbiji, koja će ih čak i stipendirati, reakcije se nižu jedna za drugom.

Dennis Gratz je, kako smo već objavili, poručio da nakon takvog poteza Saradnju sa Vladom Srbije trebali svesti na minimum, sve dok se, kako je naveo, Vučić i njegovi sateliti po Balkanu na svaki mogući način ne odreknu četničkog fašizma, velikosrpskog nacionalizma i općenito šovinizma i etnorasističkih sentimenata.

Na vijest, koja je očito, šokirala mnoge, reagirala je i Svetlana Cenić, ekonomski ekspert i politička analitičarka. 

“Ako je to nagrada za “Ma nek‘ smo vas pobili”, onda je civilizacijski krah i ispis iz civilizacije. Više nema šta da se kaže”, poručila je Cenić na Twitteru.

Ako je to nagrada za  “Ma nek smo vas pobili”, onda je civilizacijski krah i ispis iz civilizacije. Više nema šta da se kaže. https://t.co/2WOgDkTyPD

— Svetlana (@svetlanacenic) July 15, 2023

I na njenu objavu uslijedile su reakcije:

“Najgore u svemu tome što time sveobuhvatno ubijaju kompletnu civilizaciju, ne samo vlastito gnojno i maligno tijelo”, “Samo neka se sele, da svi ovakvi hoće otići da malo prodišemo”, “Stao mi mozak”, “Kada pomislim da nema “niže” uvek se prevarim”, “Umesto da se dotične kazne, oni ih nagrađuju. Sad treba svi Srbi u Sarajevu da urade isto, imat će besplatan fax”, “Gov** uvek isplivaju u fekalija državama”, samo su neki od komentara koje su pratitelji ostavili nakon tvita Svetlane Cenić. 

Podijeli ovaj članak